top of page

״לשמור כוחות״

השבוע הופעתי עם הרכב שאני מאוד אוהבת ושרה איתו כבר שנים, הייתה לנו חזרה ממש ערב לפני המופע, וכמובן בלאנס כמו בכל הופעה, וחשבתי לעצמי כמה חשוב לשמור על הקול רענן ואנרגטי להופעה.

אני בטוחה שכל זמר וזמרת חוו לפחות פעם אחת בחייהם ״שחיקה״ של מיתרי הקול והגרון כתוצאה ממעמס יתר, ולפעמיפ קשה לעמוד בפיתוי. אנחנו נמצאים בסיטואציה של בלאנס או חזרה, יש לידנו עוד אנשים, עוד זמרים/ות, עוד נגנים/יות ואנחנו רוצים לתת את כל כולנו. 

זה תמיד כיף שמיד לפני ההופעה אנחנו מקבלים מחמאות, פרגון, ואולי זה אפילו מרגיע קצת את העצבים לקראת ההופעה, ויש שיגידו שכל עוד שומרים על שירה בטכניקה בריאה וטובה, אין שום מניעה מ״לתת הכל״. ובאופן עקרוני זה נכון, אבל חשבתי לשתף במחשבה - שייתכן שברוב המקרים יהיה עדיף דווקא לשמור על האנרגיות למופע. במיוחד אם מדובר בסולו שכולל אינטנסיביות גבוהה או דיסטורשן, עדיף לא לגמור את הקול על הבלאנס, או על החזרה [אם היא בסמוך להופעה], כי גם כששרים בטכניקה טובה, אנחנו עדיין משתמשים בשרירים, במיתרי הקול, בכל מנגנון השירה, ועדיין יש הוצאת אנרגיה משמעותית. זה כמו שאצן לא בהכרח צריך לרוץ המון ביום של המרתון, ובעיקר, שיש צורך במנוחה כדי לחדש משאבים. 

בתחרויות זה בולט במיוחד, הזמרים/ות רוצים להרשים את שאר המתחרים, ״לסמן טריטוריה״ ולהרגיש יותר נינוחים ובטוחים לקראת ההופעה, אבל זה עלול לפגוע בהופעה עצמה ולכלות את הכוחות אליה. והאמת היא, שאין צורך להרשים את הזמרים/ות מסביב, מה שחשוב זה רגע האמת, רגע ההופעה עצמה, שם המקום לתת בנדיבות את מלוא האנרגיה והכוונה שלנו, ולשם אנחנו צריכים להתכוונן. 

אז אני ממליצה לשמור על האנרגיות, ולנסות כמה שאפשר לפנות את היום של ההופעה, אולי גם יום לפני.

אם יש באפשרותכם לא לקבוע חזרה ארוכה יום לפני ההופעה, תעשו את זה. הדרך הכי טובה לחידוש התאים בגופינו, ועל ידי כך, חידוש המשאבים ו״נקיון״ הגרון הוא מנוחה טובה, ואולי אפשר לדייק ולומר - שינה טובה.

אז נסו לפנות לכם את היום של ההופעה לשינה עד מאוחר. אתלטים וזמרים רבים מדווחים שהם מקפידים לישון אפילו 9-10-11 שעות לפני הופעות [ולפעמים בכלל] כדי לשמור על הגרון נקי וחזק, ומהנסיון שלי, אני מסכימה מאוד!

 

מאחלת לכם הופעות רבות ומוצלחות! 

 

bottom of page